vineri, 28 noiembrie 2008
Milut a avut 1,1 mil. euro profit la Prefab in trimestrul al treilea
Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti (PREH) a inregistrat in perioada iulie-septembrie din acest an un profit brut de 1,1 mil. euro (4 mil. lei), mai mare cu 46% decat cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile companiei au urcat in acelasi interval cu 39%, la 11,7 mil. euro (41,8 mil. lei). Dupa primele noua luni, compania a raportat un profit brut de 1,4 mil. euro (5 mil. lei), cu 42% sub cel comsemnat in perioda similara a anului trecut, si o cifra de afaceri mai mare cu 11,2%, de 25,2 mil. euro (91,7 mil. lei). Omul de afaceri Petre Milut, proprietarul Prefab, a anuntat recent ca ar putea delista producatorul de materiale de constructii de pe piata RASDAQ, considerand ca scaderea excesiva a valorii acesteia pe Bursa poate influenta in mod negativ productivitatea companiei si pentru a evita ca titlurile societatii sa fie excesiv speculate. Titlurile Prefab au pierdut in acest an peste 80% din valoare, capitalizarea companiei ajungand in prezent la circa 16,4 mil. euro.
Somes Dej, pierderi de 2,7 mil. lei la noua luni
Producatorul de celuloza si hartie Somes Dej (SMS), parte a grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a incheiat primele noua luni cu pierderi de circa 738.000 de euro (2,7 mil. lei) fata de 101.000 de euro in aceeasi perioada anul trecut, potrivit raportului financiar transmis Bursei de Valori Bucuresti. "Este o pierdere normala in contextul actual al pietei romanesti, avand in vedere cresterea pretului la utilitati precum gaz, energie, dar si scaderea pretului la celuloza si hartie pe piata mondiala. Deja am luat decizia sa oprim productia la celuloza si sa incepem sa importam materia prima pentru hartie", a declarat Adrian Itu, directorul general al companiei. Cifra de afaceri obtinuta in primele noua luni anul acesta s-a ridicat la aproximativ 26,8 mil. euro fata de 26,5 mil. euro in aceeasi perioada din anul trecut. Cheltuielile totale ale companiei au fost in primele noua luni de circa 32,4 mil. euro, in crestere cu 22%, depasind rata de crestere de circa 19,4% a veniturilor. Veniturile totale ale Somes Dej s-au majorat de la 26,5 mil. euro la 31,8 mil. euro. Compania a anuntat ca va inchide in luna decembrie fabrica de celuloza din cauza scaderii pretului la celuloza si a cresterii cheltuielilor de productie. In urma inchiderii fabricii Somes Dej va concedia 250-300 de angajati care lucreaza in aceasta unitate.
KPMG: Suspendarea impozitului pe castigul de capital pare discriminatorie
Masurile menite sa stimuleze investitiile pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), precum suspendarea impozitului pe castigul de capital, par a fi o incalcare a principiului UE al liberei circulatii a capitalului deoarece numai castigurile obtinute din investitii pe pietele financiare din Romania beneficiaza de suspendarea impozitarii, nu si castigurile obtinute din investitii pe alte piete din UE, arata un comentariu al companiei de consultanta si audit KPMG. In luna septembrie, Ministerul Economiei si Finantelor a decis sa modifice Codul Fiscal, astfel incat sa fie suspendate, pe intreg anul 2009, toate impozitele pe castigurile realizate pe piata de capital. Reprezentantii KPMG sustin ca este discutabil daca aceste masuri vor avea un efect benefic asupra societatilor romanesti ce tranzactioneaza pe pietele locale de capital. Daca aceste societati inregistreaza o pierdere ca urmare a vanzarii titlurilor de participare pe care le detin, aceasta pierdere nu ar putea fi recuperata din profiturile impozabile ale societatii, intrucat ar trebui tratata ca si nedeductibila. Astfel, in anumite cazuri aceste masuri ar putea duce, in fapt, la cresterea obligatiilor fiscale ale anumitor investitori.
Manaila, Eldainvest: Preturile la care am ajuns sunt incredibil de mici
Bursa de la Bucuresti a debutat in aceasta saptamana in urcare, in ciuda evolutiilor bursiere de pe continent care, in cea mai mare parte, au inregistrat corectii de pana la 1%, brokerii fiind de parere ca este un moment favorabil de intrare la cumparare pentru portofolii pe termen lung si mediu.
Indicele BET, care reda evolutia primelor 10 companii in functie de lichiditate, a consemnat luni o urcare de aproape 100 de puncte, respectiv cu 3,5% peste nivelul de referinta atins la sfarsitul saptamanii trecute, fiind aproape de pragul de 3.000 de puncte. BET-XT, indicele extins al pietei, al celor mai lichide 25 de companii, a inregistrat ieri o crestere de 3,6%, atingand nivelul de 280 de puncte.
Indicele BET, care reda evolutia primelor 10 companii in functie de lichiditate, a consemnat luni o urcare de aproape 100 de puncte, respectiv cu 3,5% peste nivelul de referinta atins la sfarsitul saptamanii trecute, fiind aproape de pragul de 3.000 de puncte. BET-XT, indicele extins al pietei, al celor mai lichide 25 de companii, a inregistrat ieri o crestere de 3,6%, atingand nivelul de 280 de puncte.
Fondurile de actiuni au nevoie de trei ani sa recupereze pierderile
Fondurile de actiuni vor avea nevoie de cel putin trei ani de zile pentru a recupera pierderile de pana la 80% inregistrate anul acesta, tot mai putini administratori punandu-si sperantele intr-o revenire rapida a Bursei.
Criza financiara a facut ravagii in randul fondurilor de actiuni, pierderile cu care acestea au incheiat primele zece luni ale anului fiind cele mai drastice din istorie.Fondurile de actiuni, precum Raiffeisen Romania Actiuni, Napoca sau Active Dinamic, care si-au mentinut expunerea pe piata actiunilor la peste 80% din active au inregistrat si cele mai mari pierderi.
Raiffeisen Romania Actiuni a pierdut in primele zece luni 79,8%, Napoca 78,2%, in timp ce unitatea de fond Active Dinamic s-a depreciat cu 71,6% in acelasi interval.
Pe de alta parte, fondurile de actiuni, asemeni FON sau KD Maximus, care si-au diminuat puternic expunerea pe actiuni pana la sub 60% si s-au refugiat in depozite, au marcat pierderi vizibil mai mici, de 52,7%, respectiv de 54% in primele zece luni ale anului.
"Fondurile locale nu au mai inregistrat niciodata asemenea scaderi. Este evident ca nu asistam la corectii ale pietei actiunilor, ci la o criza", a spus Florin Dolea, director executiv la societatea de administrare Pioneer Asset Management.
Scaderea fara precedent a fondurilor de actiuni de anul acesta isi gaseste explicatie in evolutia Bursei. Societatile de investitii financiare (SIF-uri), plasamente preferate de fondurile de actiuni pentru gradul ridicat de lichiditate, au scazut cu 85,9% in primele zece luni, doar in luna octombrie fiind inregistrata o depreciere de 56,4%.
Indicele BET, care include cele mai lichide zece companii listate la Bursa, a cazut cu 32,6% in octombrie si cu 70,8% in primele zece luni. Indicele BET-C, care reflecta evolutia tuturor companiilor listate la Bursa, a pierdut 32,9% in octombrie si 67,4% in primele zece luni.
"Scaderea Bursei a fost generalizata, toate actiunile au avut de suferit lasand practic administratorii fondurilor de actiuni fara adapost in fata scaderilor. Au fost actiuni care s-au prabusit si cu 95% anul acesta", a spus Serban Nascu, vicepresedintele societatii de administrare Target Asset Management.
SIF-urile sunt omniprezente in portofoliile fondurilor de actiuni, figurand cel mai adesea in clasamentul principalelor cinci detineri. Apetenta fondurilor de actiuni pentru SIF-uri se explica prin gradul ridicat de lichiditate al acestor titluri, administratorii preferand ca pe timp de criza sa aiba titluri lichide in portofoliu.
Desi lichide, SIF-urile au fost lovite din plin de criza din sectorul financiar, inregistrand cele mai mari scaderi anul acesta.
"Pe timp de criza, administratorii prefera sa detina SIF-uri in portofoliu pentru ca sunt titluri lichide, pe care se pot face vanzari sau realocari destul de usor, chiar daca au scazut foarte mult anul acesta. Mai mult, SIF-urile sunt singurele titluri pe care se poate face hedging pe piata de la Sibiu", a explicat Razvan Rusu, director de investitii la societatea de administrare a investitiilor Aviva Investors (fosta Certinvest).
Pe cat de drastice au fost scaderile Bursei, pe atat de mici au devenit sperantele administratorilor ca recuperarea pierderilor va fi rapida.
"Fondurile de actiuni vor avea nevoie de cativa ani pentru a recupera actualele pierderi. Daca vor fi doi sau trei ani, sau poate chiar mai multi, este greu de estimat", a spus Razvan Rusu.
Recuperarea pierderilor nu va fi insa usoara pentru fondurile de actiuni. De exemplu, pentru un fond de actiuni care a pierdut 60% din valoarea unitatii este nevoie de o crestere a pietei de 150%, spune Florin Dolea de la Pioneer Asset Management. Putini administratori mai spera ca o astfel de crestere a pietei va avea loc in urmatorul an.
Mai mult, pe o piata in scadere fondurile de actiuni pot "bate" mai usor indicii bursieri prin diminuarea expunerii pe piata actiunilor. In timp ce pe o piata in crestere "e mai greu sa bati piata pentru ca exista limite maxime de expunere pe care fondul trebuie sa le respecte si care impiedica sa reproduca structura unui indice si implicit cresterea acestuia", spune Rusu de la Aviva Investors.
In luna octombrie, cand Bursa a suferit una dintre cele mai drastice scaderi, principalii indici afisand deprecieri cuprinse intre 32,6% si 56,4%, fondurile de actiuni au raportat scaderi sub aceste praguri, cuprinse intre 21% si 50%. Astfel, fondurile de actiuni, prin diversificare si refugiu in instrumente cu venit fix, au reusit sa amortizeze din agresivitatea scaderilor bursiere.
Pe de alta parte, in luna iunie a anului trecut, cand indicii bursieri afisau cresteri cuprinse intre 11% si 22%, doar patru fonduri de actiuni au reusit atunci sa bata indicii.
Octombrie a fost de departe cea mai neagra luna din istoria fondurilor de actiuni. Deprecieri puternice au fost inregistrate si in luna iulie, insa nu de amploarea celor de luna trecuta. In luna iulie, cea mai mare scadere a fost raportata de fondul de actiuni Napoca care a pierdut 17,3%, mult sub minimul de 50,1% inregistrat in luna octombrie de Raiffeisen Romania Actiuni.
Administratorii recomanda ca investitiile in fondurile de actiuni sa se realizeze pe o perioada de cel putin trei ani, insa din cauza scaderilor fara precedent ale Bursei nu pentru toti investitorii aceste termene sunt profitabile. Nici investitorii care au intrat in urma cu patru ani nu au scapat de impactul crizei, unii fiind in prezent pe minus.
De exemplu, investitorii care au plasat 1.000 de lei in luna octombrie 2004 in fondul de actiuni Omninvest au pierdut pana in prezent 14,2% din suma. De asemenea, un investitor care platea 0,47 lei pentru o unitate de fond Napoca in urma cu patru ani o poate vinde acum la jumatate din pret.
Scaderile inregistrate de fondurile de actiuni ii va face pe investitori sa se gandeasca de doua ori inainte sa investeasca. Acestia nu vor mai da buzna la fondurile de actiuni in cautare de randamente si profituri mari, ci isi vor orienta investitia in functie de apetitul la risc, spun administratorii. In prezent, investitorii au la dispozitie o piata a fondurilor de obligatiuni mult mai dezvoltata decat in anii trecuti, unde pot fie sa se refugieze de corectii, fie sa isi conserve capitalul.
"Nu cred ca fondurile de actiuni si-au epuizat toate atuurile in acest moment. Criza va cerne investitorii in fonduri de actiuni, care nu vor mai face subscrieri mari in aceste fonduri decat atunci cand piata va da semnale de revenire", a explicat Dolea de la Pioneer AM.
Singurele plasamente care au adus randamente anul acesta au fost fondurile monetare si cele de obligatiuni.
Performerul industriei la sfarsitul lunii octombrie a fost fondul BCR Obligatiuni cu un randament de 9,5% anul acesta, fiind urmat la scurta distanta de fondul de obligatiuni Aviva Investors Orizont, cu un plus de 8,8%, si de fondul monetar BCR Monetar, cu un randament de 8,4% in primele zece luni. Mai mult, toate fondurile de obligatiuni si monetare au incheiat primele zece luni ale anului pe plus: performantele fiind cuprinse intre 9,5% si 3,6%.
Nu toate fondurile care au investit in instrumente cu venit fix au fost insa mai profitabile decat un depozit bancar. Pentru un depozit bancar deschis la inceputul anului dobanda medie pe primele zece luni este de 6,1%.
Criza financiara a facut ravagii in randul fondurilor de actiuni, pierderile cu care acestea au incheiat primele zece luni ale anului fiind cele mai drastice din istorie.Fondurile de actiuni, precum Raiffeisen Romania Actiuni, Napoca sau Active Dinamic, care si-au mentinut expunerea pe piata actiunilor la peste 80% din active au inregistrat si cele mai mari pierderi.
Raiffeisen Romania Actiuni a pierdut in primele zece luni 79,8%, Napoca 78,2%, in timp ce unitatea de fond Active Dinamic s-a depreciat cu 71,6% in acelasi interval.
Pe de alta parte, fondurile de actiuni, asemeni FON sau KD Maximus, care si-au diminuat puternic expunerea pe actiuni pana la sub 60% si s-au refugiat in depozite, au marcat pierderi vizibil mai mici, de 52,7%, respectiv de 54% in primele zece luni ale anului.
"Fondurile locale nu au mai inregistrat niciodata asemenea scaderi. Este evident ca nu asistam la corectii ale pietei actiunilor, ci la o criza", a spus Florin Dolea, director executiv la societatea de administrare Pioneer Asset Management.
Scaderea fara precedent a fondurilor de actiuni de anul acesta isi gaseste explicatie in evolutia Bursei. Societatile de investitii financiare (SIF-uri), plasamente preferate de fondurile de actiuni pentru gradul ridicat de lichiditate, au scazut cu 85,9% in primele zece luni, doar in luna octombrie fiind inregistrata o depreciere de 56,4%.
Indicele BET, care include cele mai lichide zece companii listate la Bursa, a cazut cu 32,6% in octombrie si cu 70,8% in primele zece luni. Indicele BET-C, care reflecta evolutia tuturor companiilor listate la Bursa, a pierdut 32,9% in octombrie si 67,4% in primele zece luni.
"Scaderea Bursei a fost generalizata, toate actiunile au avut de suferit lasand practic administratorii fondurilor de actiuni fara adapost in fata scaderilor. Au fost actiuni care s-au prabusit si cu 95% anul acesta", a spus Serban Nascu, vicepresedintele societatii de administrare Target Asset Management.
SIF-urile sunt omniprezente in portofoliile fondurilor de actiuni, figurand cel mai adesea in clasamentul principalelor cinci detineri. Apetenta fondurilor de actiuni pentru SIF-uri se explica prin gradul ridicat de lichiditate al acestor titluri, administratorii preferand ca pe timp de criza sa aiba titluri lichide in portofoliu.
Desi lichide, SIF-urile au fost lovite din plin de criza din sectorul financiar, inregistrand cele mai mari scaderi anul acesta.
"Pe timp de criza, administratorii prefera sa detina SIF-uri in portofoliu pentru ca sunt titluri lichide, pe care se pot face vanzari sau realocari destul de usor, chiar daca au scazut foarte mult anul acesta. Mai mult, SIF-urile sunt singurele titluri pe care se poate face hedging pe piata de la Sibiu", a explicat Razvan Rusu, director de investitii la societatea de administrare a investitiilor Aviva Investors (fosta Certinvest).
Pe cat de drastice au fost scaderile Bursei, pe atat de mici au devenit sperantele administratorilor ca recuperarea pierderilor va fi rapida.
"Fondurile de actiuni vor avea nevoie de cativa ani pentru a recupera actualele pierderi. Daca vor fi doi sau trei ani, sau poate chiar mai multi, este greu de estimat", a spus Razvan Rusu.
Recuperarea pierderilor nu va fi insa usoara pentru fondurile de actiuni. De exemplu, pentru un fond de actiuni care a pierdut 60% din valoarea unitatii este nevoie de o crestere a pietei de 150%, spune Florin Dolea de la Pioneer Asset Management. Putini administratori mai spera ca o astfel de crestere a pietei va avea loc in urmatorul an.
Mai mult, pe o piata in scadere fondurile de actiuni pot "bate" mai usor indicii bursieri prin diminuarea expunerii pe piata actiunilor. In timp ce pe o piata in crestere "e mai greu sa bati piata pentru ca exista limite maxime de expunere pe care fondul trebuie sa le respecte si care impiedica sa reproduca structura unui indice si implicit cresterea acestuia", spune Rusu de la Aviva Investors.
In luna octombrie, cand Bursa a suferit una dintre cele mai drastice scaderi, principalii indici afisand deprecieri cuprinse intre 32,6% si 56,4%, fondurile de actiuni au raportat scaderi sub aceste praguri, cuprinse intre 21% si 50%. Astfel, fondurile de actiuni, prin diversificare si refugiu in instrumente cu venit fix, au reusit sa amortizeze din agresivitatea scaderilor bursiere.
Pe de alta parte, in luna iunie a anului trecut, cand indicii bursieri afisau cresteri cuprinse intre 11% si 22%, doar patru fonduri de actiuni au reusit atunci sa bata indicii.
Octombrie a fost de departe cea mai neagra luna din istoria fondurilor de actiuni. Deprecieri puternice au fost inregistrate si in luna iulie, insa nu de amploarea celor de luna trecuta. In luna iulie, cea mai mare scadere a fost raportata de fondul de actiuni Napoca care a pierdut 17,3%, mult sub minimul de 50,1% inregistrat in luna octombrie de Raiffeisen Romania Actiuni.
Administratorii recomanda ca investitiile in fondurile de actiuni sa se realizeze pe o perioada de cel putin trei ani, insa din cauza scaderilor fara precedent ale Bursei nu pentru toti investitorii aceste termene sunt profitabile. Nici investitorii care au intrat in urma cu patru ani nu au scapat de impactul crizei, unii fiind in prezent pe minus.
De exemplu, investitorii care au plasat 1.000 de lei in luna octombrie 2004 in fondul de actiuni Omninvest au pierdut pana in prezent 14,2% din suma. De asemenea, un investitor care platea 0,47 lei pentru o unitate de fond Napoca in urma cu patru ani o poate vinde acum la jumatate din pret.
Scaderile inregistrate de fondurile de actiuni ii va face pe investitori sa se gandeasca de doua ori inainte sa investeasca. Acestia nu vor mai da buzna la fondurile de actiuni in cautare de randamente si profituri mari, ci isi vor orienta investitia in functie de apetitul la risc, spun administratorii. In prezent, investitorii au la dispozitie o piata a fondurilor de obligatiuni mult mai dezvoltata decat in anii trecuti, unde pot fie sa se refugieze de corectii, fie sa isi conserve capitalul.
"Nu cred ca fondurile de actiuni si-au epuizat toate atuurile in acest moment. Criza va cerne investitorii in fonduri de actiuni, care nu vor mai face subscrieri mari in aceste fonduri decat atunci cand piata va da semnale de revenire", a explicat Dolea de la Pioneer AM.
Singurele plasamente care au adus randamente anul acesta au fost fondurile monetare si cele de obligatiuni.
Performerul industriei la sfarsitul lunii octombrie a fost fondul BCR Obligatiuni cu un randament de 9,5% anul acesta, fiind urmat la scurta distanta de fondul de obligatiuni Aviva Investors Orizont, cu un plus de 8,8%, si de fondul monetar BCR Monetar, cu un randament de 8,4% in primele zece luni. Mai mult, toate fondurile de obligatiuni si monetare au incheiat primele zece luni ale anului pe plus: performantele fiind cuprinse intre 9,5% si 3,6%.
Nu toate fondurile care au investit in instrumente cu venit fix au fost insa mai profitabile decat un depozit bancar. Pentru un depozit bancar deschis la inceputul anului dobanda medie pe primele zece luni este de 6,1%.
ONT Carpati a castigat 1,38 mil. euro din dobanzi
Compania ONT Carpati (ONZV), cu operatiuni in turism, a inregistrat in primele noua luni din 2008 un profit net de 5,1 mil. lei (1,38 mil. euro), fata de pierderi de 750.000 de lei (225.000 de euro) in perioada similara a anului trecut, potrivit raportului trimestrial transmis Bursei RASDAQ. Veni turile totale ale firmei s-au majorat in primele noua luni cu 110%, la 20,6 mil. lei (5,6 mil. euro), in special datorita unor venituri financiare de 10,5 mil. lei (2,85 mil. euro), provenite aproape in totalitate din dobanzi, conform contului de profit si pierdere publicat. Compania nu a explicat insa sursa de provenienta a acestor venituri din dobanzi, iar reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii. ONT Carpati, care este controlata de un vehicul de investitii al Bank of Cyprus, opereaza hotelul New Montana din Sinaia cotat la patru stele, si detine 30% din Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului JW Marriott din Bucuresti. Compania a realizat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 10 mil. lei (2,7 mil. euro), in crestere cu 5,6% fata de aceeasi perioada din 2007. Activele imobilizate ale companiei erau evaluate la sfarsitul lunii septembrie la circa 44 mil. euro. Actiunile ONZV sunt listate pe piata RASDAQ, capitalizarea companiei fiind de circa 14,4 mil. euro.
Conducerea Comvex va actiona in judecata CNVM
Conducerea Comvex a anuntat ca va ataca in instanta deciziile luate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) privind majorarea de capital a companiei. CNVM a stabilit ca hotararea Consiliului de Administratie al Comvex Constanta de a nu valida subscrierile efectuate de actionarul Expert Placement Services, parte a grupului ArcelorMittal, incalca prevederile legale. De aceea, CNVM a cerut conducerii operatorului portuar sa valideze deindata toate subscrierile aferente drepturilor de preferinta sau sa convoace o noua Adunare Generala in care sa se aprobe validarea acestor drepturi de preferinta sau ridicarea lor. "CNVM nu vrea sa respecte legea pe motive de clientela. Legea este limpede si spune ca cineva care a depasit limita de control in societate trebuie sa faca oferta de preluare in termenul stabilit. Uitati-va la Ardaf unde la fel n-au facut oferta si actionarii minoritari sunt deranjati", a declarat Viorel Panait, directorul general la Comvex. Doua fonduri americane de investitii ale Firebird au solicitat recent CNVM sa intervina in vederea blocarii majorarii de capital de la societatea de asigurari Ardaf (ARDF), unde cele doua fonduri au participatii minoritare. Printre altele, cele doua fonduri contesta ca noul actionar majoritar, grupul Generali PPF, n-a derulat oferta publica de preluare.
Armax Gaz si-a conservat profitul de anul trecut
Armax Gaz Medias (ARAX) a consemnat in primele trei trimestre din acest an afaceri de 43 mil. lei (11,7 mil. euro), in urcare cu 38% fata de primele noua luni din anul precedent. Veniturile producatorului de echipamente pentru industria gazelor naturale Armax Gaz Medias au crescut cu 47% in primele noua luni, de la 35,4 mil. lei la 52 mil. lei, iar profitul brut a stagnat la aproximativ 5 mil. lei (1,35 mil. euro). Cea mai mare parte a profitului, de 4 mil. lei, a provenit din activitatea curenta, iar cea financiara a contribuit cu aproape 1 mil. lei la acest rezultat. Mircea Vescan (foto), directorul general al Armax Gaz, controleaza 38,5% din companie, potrivit celor mai recente raportari. Actiunile Armax Gaz au castigat ieri 15%, pe fondul celui mai ridicat rulaj de pe piata RASDAQ, de 277.000 de lei (circa 76.000 de euro). La ultimul pret de ieri, de 0,074 lei/actiune, valoarea de piata a companiei este de 12,3 mil. euro.
Doi noi administratori asteapta avizul CNVM
Doua societati de administrare a investitiilor asteapta primirea avizului de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit informatiilor furnizate de institutie. Una dintre solicitari apartine societatii Romcapital Asset Management, din cadrul grupului de servicii financiare Romcapital. Pe lista de autorizari a Comisiei va intra in perioada urmatoare si societatea Erste Asset Management, care va absorbi societatea BCR Asset Management din cadrul grupului financiar BCR-Erste. In prezent, BCR AM administreaza opt fonduri mutuale cu un total al activelor nete de 309 mil. lei. "Preluarea de catre Erste AM are loc in scopul regruparii activitatilor de asset management la nivelul grupului BCR-Erste si nu va modifica strategia de investitii", a spus Dragos Neacsu, presedintele BCR AM. In decursul acestui an, Comisia a autorizat patru administratori de investitii, trei dintre acestia depunand documentatia de autorizare in cursul anului trecut.
Doar cehii au mai ramas in cursa pentru IAR
AVAS continua negocierile doar cu grupul ceh Aero Vodochody in procesul de privatizare a constructorului de aeronave IAR Ghimbav (IARV), dupa ce a exclus de la compania Marcovici Capital Ltd din Israel unul din cei doi ofertanti, au anuntat reprezentantii institutiei.
AVAS deruleaza negocieri impreuna cu Aero Vodochody pentru imbunatatirea ofertei depuse de investitor, in vederea preluarii pachetului de actiuni detinut la IAR Ghimbav, potrivit AVAS.
AVAS deruleaza negocieri impreuna cu Aero Vodochody pentru imbunatatirea ofertei depuse de investitor, in vederea preluarii pachetului de actiuni detinut la IAR Ghimbav, potrivit AVAS.
duminică, 23 noiembrie 2008
Cum sa-ti iei canapeaua, branza si ferastraul dintr-un singur loc: "cuibul" comercial
Se ia un teren, preferabil de 20 de hectare. Se planteaza un hypermarket, de regula unul cu nume important in domeniu. Se asezoneaza cu o galerie comerciala, un magazin de bricolaj, unul de mobila, eventual un Mall sau un cinematograf multiplex, una sau mai multe benzinarii. Aceasta
Timpul reindustrializarii (2)
De ce reindustrializare? De ce restructurare? De ce vom fi nevoiti, in Romania, asa cum notam in precedentul comentariu, de saptamana trecuta, sa ducem greul desfasurarii deodata a acestor doua programe? Totul incepe de la PIB. De la faptul ca avem nevoie de mult mai mult PIB. Revin
Abonați-vă la:
Postări (Atom)