joi, 27 august 2009

Aproximativ 60.000 de comprimate cu substanţe anabolizante, confiscate în Vama Vărşand

Aproximativ 60.000 de comprimate cu substanţe anabolizante au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, într-un automarfar care transporta
colete din Bulgaria pentru firme din Austria şi Olanda, transmite corespondentul NewsIn.

Comprimatele au fost descoperite în momentul în care automarfarul marca Mercedes, condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 49 ani, a ajuns în punctul de frontieră.

"În urma controlului
efectuat asupra compartimentului de marfă al TIR-ului, poliţiştii de frontieră au descoperit o cutie de carton care conţinea 59.500 de comprimate purtând inscripţia «Naposim». Cetăţeanul bulgar a declarat că nu ştia nimic de existenţa substanţelor anabolizante”, a declarat, marţi, agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Comprimatele, în valoare de 11.900 de lei, au fost confiscate, iar şoferului i-au fost întocmite actele
premergătoare începerii urmăririi penale pentru introducere şi scoatere ilegală din ţară de substanţe anabolizante, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie prezentat procurorului de pe lângă Tribunalul Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Pastilele de Naposim conţin ca substanţă activă Metandienonum, care se află pe lista substanţelor interzise aprobată prin ordin de Agenţia Naţională Anti-doping din Romania, respectiv prin Legea nr. 104/2008.