luni, 17 august 2009

Dalli spune că va continua să se ocupe de parcări, până la expirarea contractului cu primăria

Societatea Dalli Exim a anunţat, luni, că va continua să opereze în locurile de parcare ce fac obiectul contractului cu Primăria Capitalei, până la data la care municipalitatea va prelua propriu-zis aceste spaţii, deoarece contractul semnat în 1995 este încă în vigoare.

Reprezentanţii Dalli Exim au specificat că, deşi au solicitat o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, până în prezent nu a avut loc nicio discuţie cu privire la contractul privind administrarea parcărilor cu plată. "Până în prezent, nu a fost emisă nicio dispoziţie de primar privind situaţia parcărilor cu plată din centrul Capitalei şi nu există nicio acţiune în instanţă a Municipalităţii prin care să solicite rezilierea contractului comercial existent între cele două instituţii în baza afirmaţiei că acest contract ar fi nul de drept", se mai arată într-un comunicat de luni al Dalli Exim.

Conducerea Dalli Exim SA a anunţat, duminică, faptul că, din punctul său de vedere, orice acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti de preluare a parcărilor cu plată nu respectă contractul existent între cele două instituţii. Reprezentanţii companiei au subliniat că vor da în judecată primăria, în cazul în care contractul ce expiră în 2010 va fi reziliat.

Reprezentanţii firmei
Dalli arată că, potrivit contractului nr. 20/1995, prelungit prin actele adiţionale nr. 6/1999 şi nr. 8/2005, Art. 16, întreruperea exploatării unor spaţii de parcare cu plată poate fi făcută prin decizia Primăriei numai în anumite situaţii, cum ar fi "desfăşurarea de ceremonii sau manifestaţii publice autorizate în perimetrul bunurilor (parcărilor – n.r.) sau în zone care afectează exploatarea acestora; lucrări de interes public care ar putea afecta suprafaţa bunului; necesitatea rezervării spaţiilor de parcare aferente unor instituţii de interes public, agenţi economici etc; apariţia unor cerinţe de reamenajare a bunului pentru necesităţi urbanistice”.

Reprezentanţii firmei Dalli susţin că, în plus
, declaraţiile potrivit cărora contractul ar fi reziliat "nu sunt fundamentate de nicio decizie judecătorească, clauzele de reziliere ale contractului fiind totodată foarte clare" şi că "în acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterală a Primăriei de a rezilia acest contract, pentru că Dalli şi-a îndeplinit obligaţiile conform contractului".