joi, 27 august 2009

Inspectorul şef al IPJ Vâlcea a fost eliberat din funcţie

nspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, comisarul şef Florian Marin, a fost eliberat din funcţie, la cerere, transmite corespondentul NewsIn.

Comisarul şef Florian Marin a invocat probleme personale în cererea sa de eliberare din funcţie.

Potrivit comisarului de poliţie Marcel Sărdaru, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, la comandă rămâne comisarul şef Nicolae Sărdărescu, adjunct al şefului IPJ Vâlcea, până la organizarea, de către IGPR, a concursului pentru funcţia de inspector şef.

Sărădescu suplineşte şi cel de-al doilea post de adjunct al IPJ Vâlcea, pe probleme de ordine publică şi siguranţă rutieră, după ce, în urmă cu câteva luni, comisarul de poliţie Daniel Munteau s-a pensionat pe motive medicale, iar, la scurt timp
, a fost arestat pentru acte de corupţie. Munteanu a fost eliberat după câteva zile, printr-o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care i-a admis cererea de judecare în stare de libertate.

Comisarul şef Sărdărescu a declarat că va încerca să se achite cu rigurozitate de responsabilităţile pe care le are, alături de poliţiştii pe care îi conduce.

Şeful IPJ Vâlcea, comisarul şef Florian Marin, şi-a înaintat demisia din funcţie şi la jumătatea lunii iunie, motivând că a luat această decizie din "considerente de ordin personal, dar şi profesional", dar atunci cererea sa nu a fost aprobată.

Florian Marin este ofiţer de poliţie din anul 1990 şi a fost numit inspector şef al IPJ Vâlcea la 24 ianuarie 2008.