joi, 27 august 2009

Hossu: Nu vom accepta ultima variantă de coeficienţi din legea unică de salarizare

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat înaintea şedinţei cu Executivul, că nu va accepta ultima variantă de coeficienţi, pentru că aceasta nu rezolvă multe probleme. ''Sperăm să fie realmente o lege transparentă, să includă pe toată lumea din sector şi să elimine privilegiile stabilite prin legi speciale'', a spus Hossu.

''Sperăm realmente ca problemele legate de legea de salarizare unitară din tot sistemul bugetar să fie rezolvate, şi, în acelaşi timp sperăm să existe disponibilitatea pentru ca această lege efectiv să apară'', a declarat Bogdan Hossu, înaintea întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului.

Lideru Cartel Alfa a anunţat că va încerca să convingă Guvernul că termenul de 2 septembrie este unul nerealist pentru finalizarea legii unice de salarizare, ''care actualmente are foarte multe deficienţe în structura corpului textului de lege a coeficienţilor''.

''Nu vom accepta ultima variantă de coficienţi pentru că nu rezolvă multe dintre problemele stabilite inţial. Sistemul de echivalare pe orizontală nu este rezolvat, coeficienţii nu rezolvă etica şi echitatea legată de respectarea celor 9 criterii care s-au stabilit de comun acord, de evaluare
a fiecărei funcţii în parte'', a precizat Bogdan Hossu.