miercuri, 22 iulie 2009

Computerul iridologilor „citeşte” bolile în ochi

Persoanele cu ochi căprui se îmbolnăvesc frecvent de boli reumatice şi hepatice

Oamenii cu ochi albaştri suferă mai des de astm şi eczeme, iar cei cu ochii verzi pot suferi de boli ereditare

Ochii nu sunt numai oglinda sufletului, ci şi a întregului organism. Cel puţin asta susţin doctorii care „citesc” în ochi suferinţele oamenilor. Medicul iridolog nu-ţi spune boala de care suferi, dar vede, prin metode neinvazive, care organ este afectat. „Iridologia este ştiinţa diagnosticării unor afecţiuni, predispoziţii, modificări de funcţie şi structură ale unor organe sau ţesuturi pe baza studiului atent al culorii, semnelor, structurilor şi modificărilor irisului. Contează culoarea, textura, pigmentările, densificarea sau lipsa substanţei în iris. Noi avem impresia că ne naştem şi murim cu acelaşi iris, dar nu e adevărat”, susţine dr. Liana Comşa, medic primar medicină generală şi specialist în medicină tradiţională chinezească, cu competenţă în acupunctură şi homeopatie.

Iridodiagnosticul este o metodă de investigaţie care porneşte de la culoarea ochilor. Medicul fotografiază irisul bolnavului cu ajutorul unui aparat conectat la computer, iar imaginea se măreşte cât ecranul calculatorului. Apoi, specialistul suprapune peste fotografia obţinută o hartă a ochiului respectiv şi vede, cu ajutorul unui program
special instalat pe computer, care organe sunt afectate. Fiecare ochi are harta lui. „În ochiul drept se văd organele din partea dreaptă a organismului, iar în cel stâng, partea corespunzătoare a corpului”, explică dr. Comşa.

Harta ochiului arată precum un ceas, iar cadranul irisul este împărţit în 12 părţi, care corespund orelor. În dreptul fiecărei ore, se află organele corpului nostru. Astfel, corespunzător orei 12 este creierul (care se vede în ambii ochi), orei 2 - capul, orei 3 - rinichii, orei 4 - intestinul, orei 5 - stomacul, orei 6 - zona pelvină, orei 7 - ficatul. Inima
se plasează în dreptul orei 9, iar urechea la ora 10. În urma expunerii, apar nişte scoruri care, interpretate, semnifică fie o inflamaţie acută, subacută, cronică sau degenerativă.

Procedeul depistează chisturi şi noduli insesizabili la analizele obişnuite

„În funcţie de dereglările pe care le văd în organism, eu le recomand pacienţilor un tratament naturist personalizat - acupunctură, ceaiuri, suplimente alimentare sau tratament homeopat. Nu recomand niciodată substanţe chimice (medicamente
– n.r.)”, precizează dr. Liana Comşa. După circa două luni de tratament, bolnavii trebuie să vină din nou la medic, pentru a-şi reevalua starea de sănătate. Dr. Comşa nu exclude însă vizita la medicul de specialitate, atunci când situaţia o impune.

„Dacă observ nişte modificări care implică prezentarea la un examen de specialitate îi trimit pe pacienţi şi la investigaţii suplimentare - de exemplu, la un examen ORL, o ecografie abdominală, un consult genital.

Medicina naturistă şi cu cea alopată trebuie să fie în echilibru şi în colaborare, deci nu se exclude una pe alta niciodată, ci se combină atât cât e nevoie în avantajul pacientului”, subliniază medicul.

În plus
, dr. Comşa spune că iridologii pot depista dezechilibre ale organelor interne (chist, nodul) pe care, după un set normal de analize, medicul alopat nu le-a sesizat.

Predispoziţie spre anumite boli în funcţie de culoarea ochilor

Potrivit specialiştilor în studiul irisului uman, culoarea irisului dezvăluie şi vulnerabilitatea noastră în faţa bolilor. Persoanele cu ochi căprui au predispoziţie către boli reumatice, anemie, hepatită, afecţiuni endocrine şi gastrice. Cele cu iris albastru tind să se confrunte mai des cu eczeme şi acnee, piele uscată, astm, răceli, iritaţii ale ochilor, retenţie de apă. Culoarea verde a irisului atrage atenţia asupra pericolului bolilor ereditare. Specialistul spune că sunt şi bolnavi de cancer
care se prezintă la cabinet, dar niciodată nu-i tratează singură. „Eu niciodată nu tratez singură un bolnav de cancer, întotdeauna îl tratez alopat, şi nici nu învăţ pacientul să nu facă radioterapie sau chimioterapie. Tratamentul recomandat de iridolog este unul complementar, care vine să susţină organismul unui om bolnav ce face o terapie agresivă”, susţine dr. Liana Comşa.
Costul unei şedinţe de iridologie este de 250 RON. Doctoriţa Comşa are specializări în China şi practică iridologia din anul 2000.