miercuri, 8 iulie 2009

Rusia a efectuat exercitii militare cu arme nucleare

ntr-un context international tensionat, Rusia anunta testarea de noi arme nucleare si conventionale, potrivit RIA Novosti. Testele fac parte dintr-un set mai amplu de exercitii militare care se desfasoara in perioada 1-27 septembrie.
Exercitiile au vizat "punerea la punct a conducerii unor operatiuni militare cu utilizarea de arme conventionale si nucleare", a anuntat, vineri, serviciul de presa al fortelor balistice ruse. Exercitiile, care s-au derulat in perioada 2-5 septembrie sub conducerea comandantului trupelor balistice ruse, generalul Nikolai Serdiukov, au implicat participarea a peste 2.000 de soldati in circa 150 de puncte de comandament operational si tactic. "Principala particularitate a acestor exercitii a fost pregatirea unei eventuale operatiuni militare mai importante ca cea de la ultimele manevre din septembrie 2007", indica acelasi comunicat. Exercitiile au permis identificarea modalitatilor de "organizare a trupelor in situatii dificile si definirea prioritatilor pentru perfectionarea capacitatii de lupta in timp de razboi", a mai precizat serviciul de presa.
Un alt set de exercitii militare de amploare urmeaza sa fie efectuate, de data aceasta de Fortele Aeriene Ruse, in centrul tarii, in perioada 8-13 septembrie, noteaza RIA Novosti. Exercitiile au drept scop verificarea operativitatii fortelor aeriene si a celor terestre in conflicte locale si in operatiunile antiterorism. Agentia noteaza ca, in zilele de 2 si 3 septembrie, avioanele marinei ruse si-au testat noile echipamente deasupra regiunii arctice.