miercuri, 8 iulie 2009

Judecătorul Ştefan Ciontu, desemnat preşedinte al Biroului Electoral Central

Judecătorul Ştefan Ciontu, de la secţia comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a fost desemnat, prin tragere la sorţi, preşedinte al Biroului Electoral Central (BEC), pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, informează NewsIn.

Ca înlocuitorul al acestuia a fost desemnat judecătorul Iulian Ilie Dragomir, de la secţia penală a ÎCCJ.

Reamintim că judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central - în număr de cinci - au fost aleşi, ieri, prin tragere la sorţi, de către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit deciziei Guvernului.

Aceştia sunt Raluca Moglan, de la Secţia Civilă a ÎCCJ, Ioana Dragomir şi Ştefan Ciontu, de la Secţia Comercială, Carmen Magdalena Frumuşelu, de la Secţia Contencios administrativ şi fiscal, şi Iulian Dragomir, de la Secţia penală.

Preşedintele ÎCCJ, Nicolae Popa, s-a arătat nemulţumit de faptul că judecătorii trebuie să participe la alegeri. „Au fost atâtea runde de alegeri, încât o să ajungem să nu mai avem judecători, iar acest fapt va dezechilibra pentru cel puţin trei luni activitatea secţiilor", a afirmat Popa.