miercuri, 8 iulie 2009

Un atac cu rachete aparent americane provoacă din nou victime în Pakistan

el puţin trei copii
şi două femei au murit vineri în nord-vestul Pakistanului, într-un atac cu rachete lansate de avioane fără pilot de tipul celor pe care le deţin trupele americane din Afganistanul vecin, au anunţat surse militare citate de AFP.

Rachete au căzut peste două case din satul Goorweck Baipali, în districtul Waziristanul de Nord, reputat a fi un bastion al talibanilor pakistanezi şi al combatanţilor străini ai al-Qaida, a declarat pentru AFP un înalt oficial din serviciile
de securitate, sub acoperirea anonimatului.

"Trei copii şi două femei şi-au pierdut viaţa", a precizat unul dintre colegii săi, confirmând bilanţul.

Informaţiile nu au fost confirmate din alte surse, dar în ultimul timp rachete americane cad aproape zilnic în zonele tribale pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul, unde Washingtonul afirmă că talibanii afgani şi-au refăcut forţele.

Noul atac intervine la două zile după primul raid cunoscut al forţelor americane din Afganistan în teritoriul pakistanez. Potrivit Islamabadului, cel puţin 15 civili, printre care femei şi copii, au murit în acest raid. Washingtonul a refuzat până în prezent să comenteze aceste afirmaţii ale părţii pakisteneze, dar nici nu le-a infirmat.