sâmbătă, 21 februarie 2009

Daria, femeia care l-a divorţat pe Roman Abramovici

Presa din întreaga lume anunţă, cu surle şi trâmbiţe, divorţul costisitor al miliardarului rus Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea Londra. Zvonuri au apărut încă din toamnă, când tabloidele l-au surprins pe magnat în compania Dariei Jukova, logodnică, pe atunci, a tenismanului Marat Safin. Dar scandalul s-a stins, iar familia Abramovici părea solidă. Acum însă, s-a anunţat că Roman şi Irina au divorţat.

Vinovată, în opinia presei mondiale, este nimeni alta decât Daria Jukova (devenită Zhukova, după ce şi-a englezit numele). Cine este însă frumoasa care a destrămat căsnicia celui mai bogat om din Rusia, aşa cum a fost desemnat Abramovici de revista Forbes?

Destul de discretă, Daşa, aşa cum este alintată Daria Jukova de amici, a intrat în vizorul presei datorită relaţiei cu Marat Safin. Tânăra este bogată, fiică a unui controversat oligarh rus, care a făcut afaceri cu petrol, pentru ca apoi să petreacă şase luni în închisoare sub acuzaţia de trafic de arme. Aleksandr Jukov a devenit ulterior cetăţean englez, şi locuieşte la Londra, aproape de fiica sa.

De profesie model, Daşa a evoluat mult în timp
. La început apărea sfioasă, într-o pereche de blugi obişnuită şi un tricou, zâmbind dulce. Apoi, a optat pentru o îmbrăcăminte mai excentrică, dornică să iasă în evidenţă. De exemplu, revista Now a fotografiat-o într-o rochie ciudată, creată parcă din bandane roşii înnodate, cu bucăţi mari de piele descoperite şi prezentându-şi cercelul din buric.

Cât despre cariera tinerei, ea este, după părerea celor de la Vogue, „foarte diversă”. Pe lângă faptul că studiază homeopatia, Daria şi-a lansat şi propria marcă la Fred Segal, în Hollywood. Cum reuşeşte tânăra de 25 de ani să-i facă loc în programul ei şi lui Roman, este un adevărat mister. La fel cum un mister a rămas despărţirea ei de celebrul tenisman rus Marat Safin, tocmai în momentul în care toată lumea aştepta nunta celor doi. Dar, ca un făcut, în viaţa ei a apărut Roman Abramovici, iar tenisul a lăsat loc fotbalului. Deşi pe Daşa nu o interesau banii magnatului, ea dispunând de o frumoasă avere personală, a renunţat cu sufletul împăcat la faimosul jucător de tenis. Şi, drept recompensă, acum Roman Abramovici a divorţat de soţie.

Dacă viitorul îi va ţine alături pe patronul de la Chelsea şi pe noua lui iubită, rămâne de văzut. Cert este că amândoi s-au „eliberat” şi pot să joace liniştiţi cartea sentimentelor aprinse. Fără a se mai feri de ochii indiscreţi ai lumii.