sâmbătă, 21 februarie 2009

Descântece româneşti pentru fonduri europene

Presa canadiană susţine că românii încearcă să atragă fonduri europene cu ajutorul vrăjitoarelor. Frustraţi de teancurile imense de formulare pe care trebuiau să le completeze pentru a primi bani europeni, aleşii locali din România apelează la descântece, relatează, astăzi canadafreepress.com.

Site-ul canadian publică un articol detaliat despre felul în care vrăjitoarele românce descântă proiectele europene ale clienţilor, astfel încât procedurile birocratice ale Bruxellesului să fie rapide şi răspunsul factorilor de decizie unul pozitiv, povesteşte Florica din Piteşti. Nu poţi spune că eşti o adevărată vrăjitoare dacă nu poţi ajuta un om de afaceri să primească fonduri de la Uniunea Europeană, spune vrăjitoarea.

Florica îşi aminteşte de primul ei client: un tânăr patron de firmă, care a venit la ea cu documentele pe care urma să le depună pentru primirea unor bani comunitari. Vrăjitoarea piteşteancă relatează cum a descântat hârtiile afaceristului.

Şi bărbaţii care au vrut să-şi schimbe sexul
au beneficiat de ajutorul poţiunilor vrăjitoreşti. După descântecele Floricăi au devenit mult mai feminini şi au evitat astfel o operaţie de schimbare de sex. Şi de ce nu? În nomenclatorul de meserii al Uniunii Europene figurează şi cea de vrăjitoare, comentează ironic site-ul.